حمل و نقل هوایی
نوشته شده توسط : staco-trading

حمل و نقل هوایی روشی نسبتاً مدرن برای جابه‌جایی کالاهای مختلف در سراسر دنیا است. این راه به عنوان سریع‌ترین روش برای سفر و جابجایی کالاها از یک مکان به مکان دیگر شناخته می‌شود که شامل هواپیماها و هلیکوپتر می‌شود. این روش حمل و نقل قرن‌هاست که به کار گرفته می‌شود و بر زندگی، اقتصاد و تجارت تأثیرگذار بوده است.

وسایل نقلیه هوایی امکان حمل سریع کالاها را فراهم می‌کند، زمان را کاهش می‌دهد و امنیت را افزایش می‌دهد و به طور چشم‌گیری تمامی مناطق مختلف جهان را پوشش می‌دهد. هدف این مقاله آشنایی با تعریف حمل و نقل هوایی، مفهوم آن، انواع وسایل نقلیه هوایی و دیگر مطالب مربوط به این زمینه است.

جهت اطلاع از چگونگی حمل و نقل هوایی با شماره‌های 09121135726  و 09122382364 تماس بگیرید.

 

 

حمل و نقل هوایی چیست؟

حمل و نقل هوایی به عملیات جابجایی مسافران و بارها از طریق هواپیماها به مناطق مختلف جهان اشاره دارد. در این روش حمل و نقل، هواپیماها برای جابجا کردن مسافران، بارهای تجاری، بسته‌ها و بارهای پستی استفاده می‌شوند. حمل و نقل هوایی یکی از سریع‌ترین و موثرترین روش‌های انتقال بار و مسافران در سراسر جهان است.

در حمل و نقل هوایی، بارها و مسافران با به کارگیری شبکه‌های بین‌المللی فرودگاه‌ها و خطوط هوایی به مقصد مدنظر جابجا می‌شوند. این شبکه‌ها حاوی صدها فرودگاه در کل جهان است که در ارتباط مستقیم با یکدیگر هستند و امکان انتقال مسافران و بارها را مهیا می‌کنند.

حمل و نقل هوایی به علت سرعت بالا، ایمنی، دسترس‌پذیری به مناطق دورافتاده و قادر به حمل بارهای حساس به زمان و قیمت در سراسر جهان داشتن، بسیار مورد توجه است. همچنین، حمل و نقل هوایی به عنوان روشی موثر در مواجهه با ضرورت‌ها و فوریت‌های حمل و نقل نیز شناخته می‌شود.

در کل، حمل و نقل هوایی توسط شرکت‌های هواپیمایی انجام می‌شود که در زمینه‌های متفاوت مانند حمل بار، پرواز مسافرتی داخلی و بین‌المللی، حمل و نقل بار و پست و سایر خدمات مرتبط فعالیت می‌کنند.

حمل و نقل هوایی فریت

روش‌های حمل‌ و نقل هوایی

  • فریت:این روش برای جابجا کردن کالای مسافران مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای نمونه مسافرانی که قصد سفر طولانی مدت دارند و بار زیادی همراهشان هست و یا کسانی که قصد جابجا کردن وسایل منزل خود به یک کشور دیگر را دارند، می‌توانند از این روش استفاده کنند.
  • کارگو:تاجران و یا بازرگانان، بیشتر از این روش برای جابجایی بارهای خود استفاده می‌کنند. البته به این نکته بایستی دقت داشت که همه نوع کالا را نمی‌توان از راه کارگو حمل کرد. از مزیت‌های این روش حمل و نقل می‌توان به صرفه اقتصادی بالای آن اشاره کرد.

حمل‌ و نقل هوایی کارگو

مدارک مورد نیاز برای حمل و نقل هوایی

برای ارسال هوایی بار، احتیاج به ارائه مجموعه‌ای از مدارک و مستندات خاص است که اطمینان حاصل شود بار به‌طور قانونی و صحیح حمل می‌شود. این مدارک به طور معمول برای محموله‌های تجاری و غیرتجاری به شرح زیر می‌باشند:

بارنامه هوایی

  1. بارنامه هوایی (Air Waybill / AWB)

بارنامه هوایی، مدارک قانونی می‌باشد که توافق‌نامه حمل و نقل میان فرستنده و شرکت حمل و نقل هوایی را نشان می‌دهد. این سند اطلاعات دقیق در مورد محموله، گیرنده، فرستنده، و مسیر حمل را شامل می‌شود. دو نوع بارنامه هوایی وجود دارد:

  • بارنامه هوایی عمومی(House Air Waybill): آژانس‌های حمل و نقل آن را صادر می‌کنند.
  • بارنامه هوایی اصلی (Master Air Waybill):شرکت هواپیمایی آن را صادر می‌کند.
  1. فاکتور تجاری (Commercial Invoice)

فاکتور تجاری، مدرکی است که حاوی اطلاعات دقیق در مورد ارزش کالا، تعداد، نوع و توضیحات دیگر آن می‌باشد. این مدرک جهت ارزیابی گمرکی و تعیین هزینه‌های مربوط به واردات و صادرات لازم است. همچنین امکان دارد برای محاسبه تعرفه گمرکی و مالیات‌ها استفاده شود.

  1. لیست بسته‌بندی (Packing List)

این مدرک به شکل دقیق محتویات کالا و چگونگی بسته‌بندی آن را تعریف می‌کند. این اطلاعات کمک می‌کند تا در مراحل بازرسی گمرکی و حمل‌ و نقل، تشخیص داده شود که هر بسته حاوی چه چیزی است و از چه نوع بسته‌بندی استفاده شده است.

  1. گواهی مبدا (Certificate of Origin)

این گواهی تصویب می‌کند که کالا در کشور مشخصی تولید شده است. گواهی مبدا برای برخی از کشورها یا کالاها ضروری است، به‌ویژه زمانی که تعرفه‌های گمرکی یا توافقات تجاری منطقه‌ای (مثل توافقات ترجیحی) وجود دارد.

  1. گواهی سلامت و قرنطینه (Health Certificate)

برای کالاهای خاص شبیه مواد غذایی، دارویی، و محصولات کشاورزی امکان دارد به گواهی سلامت و قرنطینه احتیاج باشد. این گواهی‌ها نشان می‌دهند که کالاها از لحاظ بهداشتی و سلامت مشکلی ندارند و از استانداردهای کشور مقصد پیروی می‌کنند.

  1. گواهی ارزش کالا (Customs Declaration)

این گواهی برای ثبت ارزش کالا جهت مقاصد گمرکی است. در این مدرک، ارزش دقیق کالا برای تعیین حقوق گمرکی و مالیات‌ها بیان می‌شود.

  1. بیمه بار (Insurance Certificate)

اگر بار تحت پوشش بیمه قرار گیرد، گواهی بیمه ارائه می‌شود. این گواهی میزان پوشش بیمه‌ای را مشخص کرده و ممکن است شرایط خاصی برای جبران خسارت در صورت بروز حادثه، آسیب یا گم شدن بار مشخص کند.

  1. مجوزهای خاص (Special Permits)

چنانچه بار حاوی کالاهای خاص مانند مواد خطرناک، داروها، یا کالاهای محدود باشد، امکان دارد احتیاج به مجوزهای خاص از مراجع دولتی یا سازمان‌های مسئول باشد.

  1. صورت‌جلسه شناسایی و اظهار کالا (Cargo Manifest)

این مدرک اطلاعات کامل در مورد محموله‌های موجود در هواپیما و ترتیب بارگیری آن‌ها ارائه می‌دهد. به‌خصوص در صورت حمل بارهای چندگانه در یک پرواز، این مدرک برای شرکت‌های حمل ‌و نقل و مقامات گمرکی لازم است.

  1. مدارک مربوط به کالاهای خطرناک (Dangerous Goods Declaration)

اگر محموله حاوی مواد خطرناک شبیه مواد شیمیایی، مواد اشتعال‌پذیر یا مواد رادیواکتیو باشد، احتیاج به اظهارنامه ویژه خطرناک دارد که مشخصات و شرایط حمل این نوع بارها را دربر می‌گیرد.

  1. کپی گذرنامه و شناسه فرستنده و گیرنده

در خیلی از موارد، ارائه کپی گذرنامه یا شناسه معتبر فرستنده و گیرنده برای اثبات هویت و رعایت مقررات گمرکی لازم است.

  1. دیگر مدارک گمرکی (مانند اظهارنامه گمرکی)

بر پایه کشور مبدأ و مقصد، امکان دارد مدارک گمرکی اضافی نیز احتیاج باشد. این مدارک حاوی فرم‌ها یا اسناد مربوط به ارزیابی و پرداخت تعرفه‌های گمرکی می‌شوند.

ارسال بار هوایی نیاز به ارائه مدارک و مستندات متعددی دارد که هرکدام از آنها نقش حیاتی در تسهیل روند حمل‌ و نقل، تخلیه، ترخیص گمرکی و پرداخت مالیات‌ها و تعرفه‌ها دارند. این مدارک بستگی به نوع بار، کشور مبدأ و مقصد و قوانین گمرکی دارند و باید به دقت آماده و ارائه شوند تا فرآیند ارسال بدون مشکل انجام گیرد.

مزایای حمل و نقل هوایی

حمل و نقل هوایی به دلیل مزیت‌های مهمی که دارد، محبوب‌ترین روش‌های حمل و نقل بین‌المللی تجارت به حساب می‌آید. بعضی از مزایای حمل و نقل هوایی بار عبارتند از:

  1. سرعت و زمان تحویل:

    حمل و نقل هوایی بار دارای سرعت بالایی است. هواپیماها می‌توانند در زمان کوتاهی راه‌های طولانی را طی کنند، بنابراین بارهایی که نیاز به تحویل فوری دارند، به خوبی با حمل و نقل هوایی می‌توانند تأمین شوند. این امر برای کسب‌ و کارهایی که به تحویل فوری محصولات و خدمات نیاز دارند، بسیار اهمیت دارد.

  2. دسترسی به مناطق دوردست:

    حمل و نقل هوایی دسترسی به مناطق دوردست و کمیاب را مهیا می‌کند. هواپیماها می‌توانند به مقاصدی مانند جزایر، مناطق کوهستانی یا مناطق کم‌توسعه یافته پرواز کنند که دیگر وسایل حمل و نقل به سهولت نمی‌توانند به آن‌جا دسترسی داشته باشند.

  3. امنیت و حفاظت:

    حمل و نقل هوایی از لحاظ امنیتی بسیار مورد اطمینان است. فرودگاه‌ها و فرآیند حمل و نقل هوایی استانداردهای امنیتی بالا دارند و کنترل‌ دقیقی روی بار و مسافران انجام می‌شود. علاوه بر این، خطر از دست دادن بار در حمل و نقل هوایی به علت استفاده شبکه جهانی از هواپیماها به حداقل می‌رسد.

  4. انعطاف‌پذیر بودن به زمان:

    حمل و نقل هوایی از نظر زمانی انعطاف‌پذیری بالایی دارد. برای نمونه، بسته به نیازها و تقاضای بازار، می‌توان در هر زمانی بار را ارسال کرد و به مقصد رساند. همچنین، هواپیماها برنامه‌ریزی دقیقی دارند و برخلاف موانعی مانند ترافیک و محدودیت‌های زمانی در حمل و نقل زمینی، معمولاً به موقع برنامه‌ریزی شده و اجرا می‌شوند.

  5. حمل بارهای حساس به زمان و یا دما:

    برای کالاهای حساس به زمان و دما حمل و نقل هوایی گزینه خوبی است. این روش حمل و نقل می‌تواند بارهایی را که نیاز به کنترل دما، حفظ سردی یا گرمایی دارند، به خوبی حمل کند. برای مثال، در صنایع مانند صنعت داروسازی، صنایع غذایی یا حمل و نقل محصولات شیمیایی، حمل و نقل هوایی به عنوان روشی امن و موثر برای حفظ شرایط دمایی مطلوب استفاده می‌شود.

  6. کاهش احتمال آسیب و ضرر:

    حمل و نقل هوایی به علت دسترسی سریع با سرعت بالا به مقصد، ریسک آسیب و ضرر برای بار را نیز کم می‌کند. زمان کمتری برای بار در مسیر حمل و نقل صرف می‌شود و احتمال آسیب دیدگی یا دست‌خوش شدن به خطرات کم می‌شود.

  7. ارتباط داشتن با‌ سراسر جهان:

    این نوع حمل و نقل، کسب ‌وکارهای بازرگانی جهان را ممکن می‌کند. با فرستادن بارها به سرتاسر جهان، فرصت‌های جدیدی جهت تجارت و گسترش کار و کاسبی‌ها ایجاد می‌شود. شبکه بین‌المللی هواپیماها و فرودگاه‌ها، امکان دسترسی به بازارهای بین‌المللی و ارتباط با قاره‌ها و دیگر کشورها را ایجاد می‌کند.

  8. کاهش هزینه‌های انبارداری:

    این نوع حمل و نقل به طور معمول زمان تحویل سریع‌تری دارد و هزینه‌های انبارداری را کم می‌کند. جهت نگهداری بار در انبارها زمان کم‌تری صرف می شود و با وجود جایگاه اصلی کسب ‌و کار در مقصد، هزینه‌های انبارداری را کم می‌کند و به بهره‌برداری بیشتر کمک می‌کند.

مزایای حمل و نقل هوایی

معایب حمل و نقل هوایی

  1. هزینه:

    حمل و نقل هوایی به طور معمول هزینه‌ زیادی دارد. نرخ‌های حمل و نقل هوایی بیشتر از حمل و نقل دریایی یا زمینی می‌باشد و ممکن است برای برخی کسب‌ و کارها به علت هزینه‌بر بودن مورد استفاده نباشد.

  2. محدود بودن فضای هواپیما:

    فضای هواپیما در مقایسه با حمل و نقل دریایی یا زمینی کمتر است. این محدودیت ظرفیت امکان دارد در مواقعی که نیاز به حمل بار بزرگ و حجیم است، باعث مشکلاتی مانند تأخیر در ارسال بار یا افزایش هزینه‌ها شود.

  3. محدودیت در نوع کالاها:

    بعضی کالاها مانند بارهای خطرناک یا مواد قابل انفجار به علت‌ امنیت یا محدودیت‌ قوانین و مقررات، قابلیت حمل و نقل هوایی را ندارند.

  4. محدودیت‌ تأخیری:

    این نوع حمل و نقل با تأثیر روی تأخیرهایی مانند آب و هوا، مشکلات فنی، تأخیر در فرود و بعضی محدودیت‌های امنیتی، می‌تواند موجب تأخیر در تحویل بار گردد.

  5. مشکلات مسافت‌های کوتاه:

    حمل و نقل هوایی معمولاً برای مسافت‌های دورتر و بین‌المللی مناسب است. ولی برای مسافت‌های کوتاه‌تر و درون‌شهری، امکان دارد هزینه و زمان ارسال باعث ترجیح حمل و نقل زمینی یا راه‌آهن شود.

  6. مشکلات نوع بسته‌بندی:

    بسته‌بندی بار برای مقاوم بودن در مقابل فشارها و تغییرات شدید دما و رطوبت در حمل و نقل هوایی، احتیاج به استفاده از امکانات و مواد بسته‌بندی خاص دارد که امکان دارد هزینه بیشتری داشته باشد.

معایب حمل و نقل هوایی

جمع بندی

حمل و نقل هوایی یکی از مهم‌ترین روش‌های حمل و نقل جهانی، از دیدگاه سرعت، انعطاف‌پذیری و امنیت است. این صنعت با پیشرفت‌ فناوری، ایمنی و افزایش توانایی حمل بارهای سنگین، نقش کلیدی در اتصال کشورها و مناطق مختلف دنیا ایفا می‌کند.

هواپیماها امکان حمل مسافران و کالاهای ارزشمند به سراسر جهان را فراهم می‌آورند، که این امر برای صنایع تجاری، گردشگری و کسب‌وکارهای بین‌المللی بسیار حیاتی است. همچنین، در مواقع بحرانی و اضطراری نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند، زیرا امکان ارسال کمک‌های انسانی، داروها و حتی تجهیزات حیاتی پزشکی را به نقاط دوردست جهان فراهم می‌کنند. اما با این همه مزایا، قبل از تصمیم‌گیری، هزینه‌های بالای آن جزو نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

جهت استعلام هزینه حمل و نقل هوایی ستاره تجارت آسان با شماره‌های 09121135726  و 09122382364 تماس بگیرید.

سوالات متداول درباره حمل و نقل هوایی

مهم‌ترین مزایای حمل و نقل هوایی چیست؟

سرعت بالا، دسترسی به همه نقاط جهان داشتن، امنیت بالاتر

آیا جابه‌جایی بار با حمل و نقل هوایی محدودیت دارد؟

 

بله، محدودیت‌هایی مانند وزن، ابعاد، جنس و نوع کالا و ... دارد.

 

 





:: برچسب‌ها: روش‌های حمل‌ و نقل هوایی,مدارک حمل و نقل هوایی,مزایای حمل و نقل هوایی, روش‌های حمل‌ و نقل هوایی×مدارک حمل و نقل هوایی×مزایای حمل و نقل هوایی× ,
:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: